Storification - Team Branding

Hoe jullie jezelf sterker neerzetten in en rond de organisatie

Over de trainingbeoordeeld met een 9.0

Even babbelen?Chat nueverything@rotys.nl

Stel je voor wat er zou gebeuren als alle stakeholders waar jouw team mee werkt jullie volledig op waarde zouden schatten en precies zouden begrijpen hoe ze met jullie moeten werken om het maximale eruit te halen. Wordt jullie werk dan gemakkelijker? Maken jullie dan meer impact? En wordt jullie werk daardoor leuker?

Het verhaal wat jullie over de betekenis van jullie als team uitdragen (of per ongeluk vergeten om uit te dragen) speelt hierin een grotere rol dan je misschien zou denken.

Storification – Team Branding is een krachtige pressure cooker waarin een team twee dagen lang de diepte van hun eigen verhaal ingaat. Wat betekenen wij in het licht van de overkoepelende missie van de organisatie? Waarom zijn wij onmisbaar? Over welke unieke kennis beschikken wij en welke waarde voegen wij toe?

Door op de unieke Rotys-wijze actief met dit soort vragen aan de gang te gaan in deze communicatietraining komen bijzondere aspecten van jullie als team aan de oppervlakte en leren jullie hoe je met deze elementen jullie zichtbaarheid en effectiviteit in en om de organisatie vergroot.

Dit moet je nog meer weten

Storification – Team Branding ontwikkelt het zelfbewustzijn van jullie als team. De eigen visie en het vermogen om anderen (in de organisatie) hierin mee te nemen groeit. Willen jullie beter begrepen worden door jullie omgeving en willen jullie dat meer algemeen bekend is waarvoor stakeholders bij jullie aan moeten kloppen en op welke manier?

Team Branding is voor elk team een gezonde oefening om te doorlopen. Het tweedaagse programma zorgt voor afstemming en verbinding met elkaar en geeft een flinke boost in eigenwaarde en trots. Met name teams in staf- en supportfuncties ervaren veel winst in dit programma, omdat hun meerwaarde voor de organisatie vaak minder duidelijk is dan bij teams in het primaire proces zoals sales of product.

Storification – Team Branding zorgt voor nieuwe energie en enthousiasme over jullie werk, wat uitstraalt naar buiten toe maar ook in jullie interne communicatie zorgt voor meer scherpte, creativiteit en bevlogenheid.

In Storification – Team Branding werkt het team twee dagen op het podium. In een serie werkvormen – op maat gekozen bij jullie specifieke situatie en uitdaging – worden jullie uitgedaagd om te onderzoeken hoe jullie anderen mee kunnen nemen in jullie visie.

De werkvormen zijn toegankelijk en prikkelend en zetten al snel het plezier en geloof in het belang van jullie team aan. De oefeningen op de eerste dag zijn bedoeld om zo snel mogelijk zoveel mogelijk ideeën en inzichten in beeld te krijgen. In verschillende rondes belanden jullie allemaal op het podium en inspireren jullie elkaar met perspectieven die er in een vergadering of brainstorm nooit uitgekomen waren. Tijdens de tweede dag scherpen jullie je communicatie aan door de opgedane inspiratie toe te gaan passen op gesprekken, meetings en presentaties die bij jullie ook daadwerkelijk in de agenda staan.

In het programma vinden jullie de scherpste kijk op verschillende dimensies van jullie verhaal en verbinden jullie rond deze thema’s. Denk aan:

 • Waar zit eigenlijk onze gedeelde trots?
 • Wat is onze onderscheidende visie op ons werk?
 • Wat is het belang van ons werk in de organisatie?
 • Wat is ons unieke vermogen en hoe laten we anderen dat ervaren?
 • Hoe creëren we de attitude bij stakeholders die wij nodig hebben om met ze te werken?
 • Hoe dragen wij bij aan de overkoepelende visie van de organisatie?

Vooraf aan het programma vindt een intake plaats tussen de trainer en de beslisser(s) om de inhoud op maat te maken. Achteraf ontvangt het team per mail een recap van de trainer en een inspirerende handout waarmee de leeropbrengst nog verder vergroot wordt.

Overweeg om tijdens de dag een copywriter of communicatieadviseur langs de kant mee te laten schrijven zodat geen enkel idee verloren gaat. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dit moet je nog meer weten:

 • Trainingsdag is standaard van 9.00 tot 17.00
 • Vindt bij voorkeur plaats in een klein theater (kunnen wij voor je regelen)
 • De intake met de trainer duurt ca. 60m
 • De voorbereidende opdracht kost deelnemers ca. 30m
 • Programmaprijs is 6000,- (Dit is incl. voor- en nabereidingstijd van de trainer en alle materialen, excl. 21% btw, locatie en catering)
 • Meer deelnemers is mogelijk, dan maken we het programma op maat!

Andere vragen? Neem gerust contact op!

Groepen mensen – zoals teams – zijn sociale netwerken waarin continu informatie-uitwisseling plaatsvindt. In de meeste teams wordt zelden tot nooit aandacht besteed aan deze dimensie van team cohesie. Maar het loont enorm om dat wel te doen. Want in deze uitwisseling van ideeën wordt kennis, visie, best practices, gedrag en normen en waarden informeel met elkaar gedeeld.

Dit sociale proces vraagt meer dan een paar pagina’s op intranet waarop deze informatie uitgeschreven is. In feite wil je dat het sociale netwerk steeds bevangen is door informatie en ideeën die er voor jullie toe doen. Die bijdragen aan het behalen van jullie doelen.

Dat vraagt om het investeren van tijd om naar elkaar te luisteren en met elkaar uit te proberen. Tijd waarin goeie ideeën met elkaars bewondering beloont worden. Tijd waarin collega’s elkaar kunnen inspireren en van elkaar kunnen leren. Tijd die we meestal (vinden dat we) niet hebben voor dit soort dingen.

In Storification – Team Branding nemen jullie twee dagen de tijd om dit proces in de diepte aan te gaan met elkaar. Uitgedaagd op de juiste thema’s en gecoacht om elk individueel met jouw kijk de ruimte in te nemen, ervaren jullie hoe dit proces kan bijdragen aan een sterker zelfbewustzijn én communicatie van jullie teambrand.