Storification - Discovery Workshop

Haal de beste ideeën voor een nieuwe visie nu al boven

Over de trainingbeoordeeld met een 9.4

Even babbelen?Chat nueverything@rotys.nl

Vervang dagen van vergaderen over jullie nieuwe merkverhaal, visie of propositie voor twee dagen oefenen en experimenten met de kracht van het verhaal daarachter. Deze praktische benadering van visieontwikkeling creëert tal van waardevolle ideeën en inzichten en geeft jullie vandaag al de overtuigende taal in handen om de nieuwe visie uit te dragen.

Ook al is het nog niet af, of staat het idee zelfs nog in de kinderschoenen, als team bezitten jullie nu al een schat van creativiteit, inzicht en strategie die er met vergaderen simpelweg niet uit gaat komen.

In Storification Discovery stappen jullie als team het podium op en leggen jullie door een serie werkvormen de belangrijkste ingrediënten wel bloot. Door veilig te oefenen en te experimenteren komen alle ideeën op tafel te liggen én raken jullie meer geïnspireerd over jullie aankomende verhaal.

In deze tool – waarin elke deelnemer ook verrassend veel leert over zijn/haar persoonlijk vermogen om te communiceren – halen jullie waardevolle inzichten die direct in te zetten zijn:

Na deze dag hebben jullie tal van nieuwe, magnetische manieren om over jullie aankomende visie te praten. Storification Discovery is een tool om een hele nieuwe wereld van waardevolle gesprekken te triggeren en een gepassioneerde focus rond het project aan te brengen.

Dit moet je nog meer weten

Storification Discovery Workshop is een tool waarmee je visies en projecten aan de voorkant exploreert. Het activeert persoonlijke passie en gedrevenheid van teamleden rond het project en maakt creativiteit en inzicht op een informele manier los.

De Discovery Workshop is bij uitstek geschikt als booster voor projectteams bij de start van een project. Door de werkvormen exploreren jullie heel snel wat er mogelijk is, waar nog niet aan gedacht is en wat de persoonlijke visie is van alle teamleden. Door de manier van werken ontstaat plezier en vertrouwen in het project: in een veilige setting mag gespeeld worden met taal, ideeën en krachtige droombeelden.

Exploreer projecten zoals:

 • Nieuw merkverhaal
 • Werkgeversmerk
 • Propositie
 • Strategiewijziging
 • Projectvisie

Dit is het begin van het krachtige verhaal waar jullie visie straks bekend om zal staan!

In Storification Discovery werkt het team twee dagen lang op het podium. In een serie werkvormen – op maat gekozen bij jullie specifieke doel – worden jullie uitgedaagd om uit te proberen waar je het meest in geloofd.

De werkvormen zijn toegankelijk en prikkelend en zetten al snel het plezier en geloof in jullie visie aan. Ze zijn bedoeld om zo snel mogelijk zoveel mogelijk ideeën en inzichten in beeld te krijgen. In verschillende rondes belanden jullie allemaal op het podium en inspireren jullie elkaar met perspectieven die er in vergadering of brainstorm nooit uitgekomen waren.

De verschillende rondes geven inzicht in verschillende dimensies van het verhaal. Denk aan:

 • Wat als we dit pitchen voor stakeholders?
 • Hoe leggen we dit het beste aan de doelgroep uit?
 • Wat is dat ene narratief waar we alles aan op kunnen hangen?
 • Hoe onderscheiden we ons hiermee echt?
 • Op welke manier past dit het beste bij onze identiteit en merk?

Vooraf aan het programma vindt een intake plaats tussen de trainer en de beslisser(s) om de inhoud op maat te maken. Achteraf ontvangt het team per mail een recap van de trainer, en een inspirerende handout waarmee de leeropbrengst nog verder vergroot wordt.

Overweeg om tijdens de dag een copywriter of contentmaker langs de kant mee te laten schrijven zodat geen enkel idee verloren gaat. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dit moet je nog meer weten:

 • Trainingsdag is standaard van 9.00 tot 17.00
 • Vindt bij voorkeur plaats in een klein theater (kunnen wij voor je regelen)
 • De intake met de trainer duurt ca. 60m
 • De voorbereidende opdracht kost deelnemers ca. 30m
 • Programmaprijs is 6000,- (Dit is incl. voor- en nabereidingstijd van de trainer en alle materialen, excl. 21% btw, locatie en catering)
 • Meer deelnemers is mogelijk, dan maken we het programma op maat!

Andere vragen? Neem gerust contact op!

Oorspronkelijkheid is een geheim ingrediënt van menselijke creativiteit. Het ontstaat als we vrijelijk mogen spelen met gedachten, onbedachtzaam uiting geven aan wat we vanbinnen echt voelen en geloven. In deze kern van passie – die in ieder bevlogen teamlid huist – zijn we op ons allersterkst als het aankomt op gedrevenheid, vindingrijkheid, creativiteit en overtuigingskracht.

Eigenlijk is Storification Discovery een praktische en ‘immersive’ manier van brainstormen. Door leuke, prikkelende, uitdagende werkvormen komen alle ideeën razendsnel aan de oppervlakte en is direct duidelijk en voelbaar wat er werkt en waarom. Ondertussen oefenen jullie op een spannende manier met communicatie die je in het werk straks echt gaat gebruiken, waardoor je zonder het door te hebben vergeet dat je eigenlijk aan het (niet-)nadenken bent.

Alle programma’s van Rotys zijn gefundeerd op de methodiek Storificationwaarin we het aangeboren menselijk vermogen om te communiceren – waarin je op je allersterkst bent – toegankelijk en leerbaar hebben gemaakt.