Dankzij je Resonantie Logboek

Altijd precies weten wat je moet zeggen

Over de trainingbeoordeeld met een 8.9

Even babbelen?Chat nueverything@rotys.nl

Het lijkt soms wel eens alsof sterke communicators nooit verlegen zitten om een scherp antwoord en altijd precies weten wat ze moeten vertellen om een meeting hun kant op te sturen. Is het voor ons normale stervelingen ook weggelegd om zo scherp te zijn in meetings en gesprekken en om inspirerende, aandachtpakkende presentaties zomaar uit onze mouw te schudden?

In deze hybride training leer je een simpel maar ijzersterk principe waarmee je jouw relatie met je inhoud op slag verbetert: het opschrijven van ideeën en inspiratie. Het Resonantie Logboek helpt jou om een meester te worden in het verhaal waar jij mee werkt. Door slim met het ResLog te werken beschik je over een uitgebreide, persoonlijke bibliotheek aan materiaal voor al je gesprekken, meetings en presentaties.

In slechts minuten per dag bespaar je jezelf eindeloos veel nadenktijd en van die pijnlijke momenten dat je achteraf denkt: “Oh, had ik dát maar gezegd…” Het ResLog zorgt er bovendien voor dat je meer bewust raakt van de strategie achter al jouw communicatie en de tactiek die je kunt toepassen bij alle verschillende doelgroepen die jij in je werk spreekt.

Je kunt het Resonantie Logboek van Rotys (vanaf maart 2022) los bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar voor teams en professionals die op zoek zijn naar een sterke impuls in hun vermogen om hun verhaal in de wereld uit te dragen, leren we je in dit programma de fijne kneepjes van het werken met het ResLog.

Zonder een greintje theorie. Want – zoals alle programma’s van Rotys – maken we dit superpraktisch zodat je het meteen in je werk kunt gebruiken. In twee dagdelen training onderzoeken we samen wat ijzersterke communicatie in jullie context betekent en leren we je de basisprincipes van het ResLog. Tussendoor gaan jullie in de praktijk aan de slag, ondersteund door een serie e-learning video’s waarin jullie gecoacht worden om het maximale uit jullie ResLog te halen.

Dit moet je nog meer weten

De Basistraining Resonantie Logboek is voor iedereen die werkt in een communicatieve functie. Zitten jullie veel in meetings, geven jullie regelmatig presentaties (groot of klein) en ben je in je werk afhankelijk van het overtuigen en meekrijgen van anderen? Dan ontdek je in het ResLog een tool waarmee je veel tijd bespaart en stukken effectiever wordt in meetings en presentaties.

Het ResLog is ook een geliefde tool voor teams en professionals die gaan werken met een nieuw onderwerp – zoals een nieuwe propositie, projectvisie of merkverhaal. Het ResLog helpt om sneller overzicht te krijgen over de belangrijke argumenten, de stakeholders en de sterke kanten van het nieuwe verhaal.

 

Het Resonantie Logboek zal meteen een merkbare impact hebben op al je gesprekken en meetings. Door te werken met je eigen ResLog zul je je sneller en gerichter kunnen voorbereiden op meetings en presentaties en zul je wendbaarder zijn in allerhande gesprekken met klanten, stakeholders en collega’s.

Die impact op jullie werk merken jullie al tijdens het programma, want een deel van de training vind plaats in de praktijk. Tussen twee fysieke samenkomsten in, gaan jullie aan de hand van een e-learning een periode lang aan de slag met het Resonantie Logboek. De e-learning module neemt jullie mee in hoe je het beste met het ResLog kunt werken: hoe je materiaal verzamelt, hoe je het kunt ordenen en bewerken en hoe je het gebruikt in je praktijk ten behoeve van al je meetings, gesprekken en presentaties.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Dag 1: Training in werken met inhoud, strategie en het Resonantie Logboek
  • Praktijkperiode (ca. 2mnd): Elke week een video met een ResLog oefening
  • Dag 2: Opbrengsten delen ‘op de vloer’ en leren hoe het ResLog de communicatie van een team naar een hoger niveau kan tillen

In de praktijk werken met het ResLog vraagt weliswaar wat discipline en een minieme tijdsinvestering (minuten per dag), maar dat zal zich ook direct al merkbaar opleveren in de vorm van effectievere meetings en presentaties en minder voorbereidingstijd!

Dit moet je nog meer weten:

  • Dit programma draait vanaf lente 2023!
  • Trainingsdagen zijn standaard van lunch tot einde middag
  • Vindt bij voorkeur plaats in een klein theater (kunnen wij voor je regelen)
  • De voorbereidende opdracht kost deelnemers ca. 30m
  • Werken met het ResLog in de praktijkperiode ca. 10m per dag
  • Programmaprijs is incl. een Rotys Resonantie Logboek per deelnemer, e-learning voor elke deelnemer en voor- en nabereidingstijd van de trainer en overige materialen, excl. 21% btw, locatie en catering
  • Meer deelnemers is mogelijk, dan maken we het programma op maat!

Andere vragen? Neem gerust contact op!

Misschien ken je het principe Journaling wel en heb je gehoord of misschien zelfs ervaren hoe krachtig het kan werken om structureel je gedachtes bij te houden. Het Resonantie Logboek van Rotys is een journaling principe wat speciaal gericht is op het ‘inhoudsontwikkelingsproces’ van een spreker of communicator.

Misschien lijkt het voor jou alsof goede communicatie (zoals waanzinnige presentaties, superslimme pitches of loepzuivere proposities) als een soort kunstwerken vervaardigd worden. Alsof ze geschreven worden door een reclamebureau of in ieder geval door iemand met enorm veel aanleg ervoor. Maar in werkelijkheid is het ontstaan van goede communicatie het resultaat van een proces. Een proces van uitproberen, falen, leren en doorgaan. Zelfs op het allerhoogste niveau van eventsprekers werkt dat zo.

De vraag is niet of dat proces bij jullie ook gaande is: de vraag is alleen hoe effectief jullie dat proces voortbewegen. Voor de meeste teams geldt dat ze niet eens bewust doorhebben dat dit proces aan de hand is. Het ResLog is een tool die dit proces blootlegt, bewust maakt en het stuurbaar maakt.

Door op een slimme manier te journalen voor jullie (gezamenlijke) inhoud zullen jullie door te werken met het ResLog een rijke bron aan creativiteit, authentieke ideeën en overtuigende argumenten aanboren.

In deze training leren alle deelnemers de fijne kneepjes van ‘ResLoggen‘ en neemt bedenker Ruben Blom jullie mee in wat er kan gebeuren als een team met het ResLog aan de slag gaat.